Fokus på slaktanmärkningar i nötköttsproduktionen

Fokus på slaktanmärkningar i nötköttsproduktionen

Projektet syftar till att öka kunskapen om och orsaken till uppkomst av slaktanmärkningar inom nötköttsproduktionen. Detta för att på besättningsnivå minska anmärkningarna och därigenom möjliggöra en förbättring av djurhälsan, djurvälfärden, lönsamheten och ett minskat svinn i produktionen. I projektet kartläggs de olika anmärkningarna och synliggörs dels i tryckt material och visuellt på Gård & Djurhälsans hemsida samt i digitalt format. Informationen kommer att användas som kunskapsunderlag och finnas tillgänglig för alla nötköttsproducenter i Sverige.

Projektet pågår från augusti 2025 och slutredovisas i mars 2027.

Caroline Eriksson

Projektledare: Caroline Eriksson, Produktionsrådgivare Nöt, Gård & Djurhälsan

caroline.eriksson@gardochdjurhalsan.se

Tfn: 070-295 01 49