Produktionsuppföljning

WinPig och
PigVision mobile

WinPig är produktionsuppföljningsprogrammet för dig som vill ha koll och positivt utveckla din grisproduktion. Med kunskap och fakta, är det lättare för dig att ta rätt beslut vad som behöver göras i just din produktion. Ring oss, vi är gärna ditt stöd i allt från teknisk support och analys till praktisk tillämpning på gården.

Beställ här!

Nyheter WinPig

2024-05-28 TOPPLISTOR FÖR SVENSK GRISPRODUKTION 2023

Nu finns topplistorna för smågrisproduktion, slaktgrisproduktion och livsvinsproduktion publicerade.
Stort grattis till alla placerade, vilka duktiga producenter vi har!

2024-04-08 MEDELTAL 2023 KLARA!

Nu är medeltalen för 2023 publicerade! Nytt för i år är att vi tagit fram grafer och diagram som visar utvecklingen över tid. Här kan ni läsa pressmeddelandet. Och här kommer ni direkt till medeltalen!

2024-03-01 KÖP WINPIG- FÅ KURS PÅ KÖPET!

Köp WinPig Slakt eller Sugg idag och få motsvarande kurs på köpet. Kontakta oss på WinPig Support för mer information. Kursen kan ses till den 30/6 och du kan läsa mer om den här.

2024-02-01 ANSÖK OM SUGGPENGEN

Kom ihåg att ansöka om suggpengen! Du som använder dig av WinPig kan göra det direkt i programmet. Här kan du läsa hur du gör. 

2024-01-03 SÄND DITT RESULTAT TILL MEDELTALSBERÄKNINGEN

Dina siffror bidrar till ett bra jämförelsetal för din produktion. Medeltalen hjälper också forskare och rådgivare att få en bätte bild av svensk grisproduktion, att öka deras kunskaper och att prioritera vad de ska satsa på – vilket i sin tur ger ett bättre underlag för rådgivningen. Därför är det viktigt att så många gårdar som möjligt är med i det svenska medeltalet. Läs mer här om hur du gör.

2023-12-15 NYA REGLER FÖR TOPPLISTAN 2024

Inför beräkningen av 2024 års topplista, det vill säga för omgångar som avslutas under år 2024, förändras reglerna för topplistan i slaktgrisproduktion. För att kunna bli aktuell för topplistan ska det då finnas insända resultat från omgångsrapporter för minst 80 % av besättningens slakt. Till topplistan som beräknas i vår, med omgångar avslutade under 2023, gäller de gamla reglerna med omgångsrapporter motsvarande 60 % av besättningens slakt. Läs mer om reglerna för topplistan här.

 

Dokument och länkar