Produktionsuppföljning

WinPig och
PigVision mobile

WinPig är produktionsuppföljningsprogrammet för dig som vill ha koll och positivt utveckla din grisproduktion. Med kunskap och fakta, är det lättare för dig att ta rätt beslut vad som behöver göras i just din produktion. Ring oss, vi är gärna ditt stöd i allt från teknisk support och analys till praktisk tillämpning på gården.

Beställ här!

Nyheter WinPig

2024-02-01 ANSÖK OM SUGGPENGEN

Kom ihåg att ansöka om suggpengen! Du som använder dig av WinPig kan göra det direkt i programmet. Här kan du läsa hur du gör. 

2024-01-03 SÄND DITT RESULTAT TILL MEDELTALSBERÄKNINGEN

Dina siffror bidrar till ett bra jämförelsetal för din produktion. Medeltalen hjälper också forskare och rådgivare att få en bätte bild av svensk grisproduktion, att öka deras kunskaper och att prioritera vad de ska satsa på – vilket i sin tur ger ett bättre underlag för rådgivningen. Därför är det viktigt att så många gårdar som möjligt är med i det svenska medeltalet. Läs mer här om hur du gör.

2023-12-15 NYA REGLER FÖR TOPPLISTAN 2024

Inför beräkningen av 2024 års topplista, det vill säga för omgångar som avslutas under år 2024, förändras reglerna för topplistan i slaktgrisproduktion. För att kunna bli aktuell för topplistan ska det då finnas insända resultat från omgångsrapporter för minst 80 % av besättningens slakt. Till topplistan som beräknas i vår, med omgångar avslutade under 2023, gäller de gamla reglerna med omgångsrapporter motsvarande 60 % av besättningens slakt. Läs mer om reglerna för topplistan här.

2023-12-11 KURS I WINPIG SUGG OCH WINPIG SLAKT

Gård & Djurhälsan erbjuder grundkurser i WinPig Sugg och WinPig Slakt för dig som är ny i programmet, önskar lära dig mer eller vill utbilda ny personal. Kurserna är inspelade och kan ses när du önskar. Läs mer om kurserna här.

2023-05-30 NU FINNS 2022 ÅRS TOPPLISTOR PUBLICERADE

Nu finns topplistorna för svensk grisproduktion år 2022 publicerade på hemsidan. Här kan du läsa mer om det!

2023-04-24 NU FINNS 2022 ÅRS MEDELTAL PUBLICERADE

Nu finns medeltalen för svensk grisproduktion år 2022 publicerade på hemsidan. Här kan du läsa mer om det!

 

Dokument och länkar