WinPig programinformation

WinPig är ett modernt och flexibelt dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. WinPig finns i ett stort antal länder och kallas internationellt för PigVision. Med WinPig får du ett verktyg som underlättar det dagliga arbetet, ger dig kontroll över produktionen och besparar dig dubbelarbete. Med WinPig i molnet har du alltid tillgång till uppdaterade data och kan dra nytta av de senaste utvecklingarna från programtillverkaren AgroVision.

 2024 ingår följande i den årliga avgiften:

  • WinPig för slaktgrisar, suggor eller integrerad produktion
  • WinPig i molnet (på server) utan kostnad, med tre samtidiga användare
  • PigVision Mobile-apparna, för suggor och slaktgrisar (vid program i molnet)
  • Agrovision Analytics för suggor (vid program i molnet)
  • Nya versioner med uppdateringar och utvecklingar ca 3 ggr per år
  • Support (via telefon, mail och facebook)

Gård & Djurhälsan marknadsför och supportar WinPig i Sverige. Välkommen att kontakta WinPig Support för att göra din beställning eller om du har frågor.

Datorkrav, priser, beställning mm – klicka på plustecknet för mer info

Kan jag köra WinPig ”i molnet”?


Ja, PigVision Online, ”WinPig i molnet” ingår i din årsavgift. Du kan då komma åt dina data från flera datorer. Om du har WinPig i molnet kan då också använda en app i telefonen för att registrera och titta på t.ex. suggkorten ute i stallet. Läs mer här.

För att kunna ha PigVision Online krävs en stabil internetuppkoppling.

 

 

Vilka krav finns på datorn för att jag ska kunna köra WinPig lokalt?


Om du vill installera WinPig lokalt på din dator gäller följande krav:

Operativsystem: Windows 8 eller Windows 10, Windows 10 är att föredra. Det går bra med både 32-bitars och 64-bitars system. Windows 7, Windows XP eller Windows Vista fungerar inte då de inte går att uppdatera längre.

OBS! Vid Windows 11 kan den maximala sektorstorleken på SSD-disken vara 4kb. Annars stödjs denna inte av SQL-server som krävs för installationen.
Internminne: minst 4 GB RAM, gärna mer.
Hårddisk: 5 GB ledigt utrymme
Processor: rekommenderas t.ex. i5-6200U CPU @ 2.30GHz
Övrig utrustning: minst en ledig usb-port ledig för usb-stickan.

För att vi ska kunna installera programmet krävs tillgång till internet. Tillgång till internet krävs också för att kunna sända resultat och skicka säkerhetskopior från ditt program.
Här kan du ladda hem ett pdf-dokument med Krav på dator.

Vad kostar WinPig?


Prislistan för 2024 hittar du här.

Hur beställer jag WinPig?


 

Läs mer om de olika delarna nedan

WinPig för smågris- och slaktgrisproduktion

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig kan du hålla ordning på individer, ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, beräkna rapporter samt göra djupgående analyser av olika delar av produktionen. WinPig är anpassat för moderna datorer och är mycket användarvänligt, både visuellt och i praktiken. Programmet går att anpassa till användaren som bara vill göra grundläggande registreringar men även till den avancerade användaren. WinPig har ett stort antal valbara kolumner att registrera i, detta gör att programmet kan anpassas till varje kunds enskilda behov. WinPig kan enkelt anpassas till eko- och kravbesättningar.

WinPig Slakt
Slaktavräkningarna kan hämtas från slakteriet in i programmet och därmed kan flera intressanta analyser på produktionsdata och slaktdata tas fram. Exempelvis kan man få fram hur mycket besättningens totala slaktanmärkningar kostar i kronor eller se slaktanmärkningsstatistik per omgång på ett enkelt sätt. Genom att registrera inköpspris/gris och foderkostnad så kan man ta fram intressanta ekonomiska rapporter och analyser.

WinPig Sugg
All basregistrering i WinPig såsom betäckning, grisning och avvänjning, möjliggör att man kan få fram smarta arbetslistor. Till exempel när man registrerat avvänjning så kan man ta fram en betäckningslista på dessa djur och välja vilka kolumner man vill ha på listan. Kanske suggans ras och resultat i tidigare kullar som information inför semineringen. Man kan även skriva ut suggkort, enskilt eller per grupp. Det går att beställa ett eget skräddarsytt suggkort, eller så kan man välja bland befintliga layouter. Om inventeringar skrivs in i WinPig så kan man beräkna produktionsrapporter som ger dig viktiga nyckeltal för ditt företag.

WinPig i molnet och PigVision Mobile

Om man kör WinPig i molnet (på AgroVisions server) går det att koppla en eller flera mobila enheter (telefoner eller läsplattor) till WinPig. Apparna som då används i den mobila enheten heter PigVision Sows och PigVision Growes och de kan köras på både på Apple och Androida telefoner och läsplattor. På detta sätt slipper du dubbelarbete och har alltid tillgång till uppdaterade data.

My Agrovision kundportal och Agrovision Analytics

För att kunna få ut så mycket information som möjligt från din data, presenterar vi nu MyAgrovision kundportal, där du finner det nya rapportverktyget Agrovision Analytics. Via kundportalen görs din data tillgänglig i tydliga och interaktiva rapporter, som du kan ta del av när och där det passar dig. Den första rapporten som presenteras är ”Kontrollpanelen”. Kontrollpanelen ger dig en helhetsbild av den dagliga driften och är ett bra verktyg som hjälper dig att styra och utveckla dina arbetsrutiner. Du kan enkelt klicka dig igenom rapporterna för betäckning, grisningar, avvänjningar, kontrollista samt smågrisdödlighet.