WinPig Startsida

Nyheter

TOPPLISTORNA FÖR 2015 ÄR KLARA!

Bästa besättningar är Örjan Bertilsson (smågris), Önnerståhl smågris AB (slaktgrisar) och Norpig AB (livsvin). Läs mer här. Särskilt glada är vi för att den bästa smågrisbesättningen nu uppnått den magiska gränsen 30,0 producerade smågrisar/årssugga.

MEDELTALEN FÖR 2015 ÄR BERÄKNADE

Nu är medeltalen klara och det finns information om dem under våra Grisnyheter. Själva medeltalen hittar du under menyvalet "Medeltal och topplistor" här till vänster. Årets topplistor kommer att publiceras den 30 maj, i samband med Sveriges Grisföretagares årsstämma.

THEA VIKARIERAR FÖR LINA SOM ÄR FÖRÄLDRARLEDIG

Thea Kristensson har börjat som vikarie för Lina Hidås som är föräldraledig. Har du frågor om WinPig eller PigWin kan du alltid kontakta supporten för hjälp. Vi som turas om att svara i supporten är Thea, Petra och Kerstin. 

HUR REGISTERAS GALTEN PÅ BETÄCKNINGEN?

Sedan seminstationerna nyligen ändrat märkningen på påsarna har många undrat hur man skriver galtnumret i WinPig och PigWin. Har du seminerat med hamp-sperma finns en instruktion och förklaring här. Har du problem med att registrera en vit galt så är det följande som gäller: alla galtar från Hudaryd, alla z-galtar samt galtar av norsk lantras på Hållsta ska skrivas med bokstaven a framför galtnumret, alltså inte bokstaven s.

PRODUKTIVITETSPENGEN 

Produktivitetspengen är ett tillägg som betalas ut per smågris till besättningar som producerar över 24 smågrisar per sugga och år. Läs mer här om hur du gör för att få tillägget!

Vad är WinPig och PigWin?

WinPig och PigWin är de dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. PigWin har funnits ett antal år på marknaden och ersätts nu succesivt av det nya internationella programmet WinPig.

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig får du ovärderlig hjälp att:

  • hålla ordning på individer 
  • ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, 
  • beräkna rapporter  
  • göra djupgående analyser av olika delar av produktionen

Läs mer om programmen under de olika menyvalen här till vänster.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår