WinPig Startsida

Nyheter

TELEFONNUMRET TILL PIGWIN SUPPORT FUNGERAR IGEN

Telia har nu reparerat och vårt telefonnummer till supporten (018-126640) fungerar igen.

På grund av det tidigare problemet med supporttelefonen har vi förlängt sista datum för att sända resultat till medeltal och produktivitetpeng till fredagen den 4 mars. 

THEA VIKARIERAR FÖR LINA SOM ÄR FÖRÄLDRARLEDIG

Thea Kristensson har börjat som vikarie för Lina Hidås. Lina gick på föräldrarledighet den 14/12. Har du frågor om WinPig/PigWin kan du alltid kontakta supporten för hjälp. Vi som turas om att svara i supporten är Thea, Petra och Kerstin. 

HUR REGISTERAS GALTEN PÅ BETÄCKNINGEN?

Sedan seminstationerna nyligen ändrat märkningen på påsarna har många undrat hur man skriver galtnumret i WinPig och PigWin. Har du seminerat med hamp-sperma finns en instruktion och förklaring här. Har du problem med att registrera en vit galt så är det följande som gäller: alla galtar från Hudaryd, alla z-galtar samt galtar av norsk lantras på Hållsta ska skrivas med bokstaven a framför galtnumret, alltså inte bokstaven s.

PRODUKTIVITETSPENGEN 

Produktivitetspengen är ett tillägg som betalas ut per smågris till besättningar som producerar över 24 smågrisar per sugga och år. Läs mer här om hur du gör för att få tillägget!

Vad är WinPig och PigWin?

WinPig och PigWin är de dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. PigWin har funnits ett antal år på marknaden och ersätts nu succesivt av det nya internationella programmet WinPig.

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig får du ovärderlig hjälp att:

  • hålla ordning på individer 
  • ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, 
  • beräkna rapporter  
  • göra djupgående analyser av olika delar av produktionen

Läs mer om programmen under de olika menyvalen här till vänster.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår