I ett projekt finansierat av Branschutvecklingspengen 2022 har en rad kalkyler och beräkningsverktyg tagit fram i Microsoft Excel. Förhoppningen är att verktygen ska underlätta möjligheterna till att göra enkla ekonomiska beräkningar på den enskilda gården, men också visa på och resonera kring en del av de effekter som förändringar i produktionen kan innebära. Tanken är att verktygen kan användas av den enskilde nötköttsproducenten, men också tillsammans med rådgivare eller i t ex en erfagrupp. Varefter beräkningsverktygen blir klara publiceras de här på hemsidan.
Produktionsgrenskalkyl -DIKO, höst- resp. vårkalvande sam REKRYTERINGSKVIGA
Produktionsgrenskalkyl – UNGTJUR mjölkras samt lätt och tung köttras
Vid frågor om kalkylerna eller om du vill ha hjälp att räkna i kalkylerna kontakta Anett eller Caroline.
Anett Seeman Produktionsrådgivare Nöt Tel: 046-32 58 87 anett.seeman@gardochdjurhalsan.se |
Caroline Eriksson Produktionsrådgivare Nöt Tel: 018-68 28 92 caroline.eriksson@gardochdjurhalsan.se |