Gård & Djurhälsan
  • Mitt kursrum
  • Mina sidor
  • Kunskapsbank
  • Rådgivning & tjänster
  • Kurser
  • Obduktion
  • Nationellt ansvar
  • Kontakta oss
  • Får

    • Avel & reproduktion
    • Djurvälfärd & djurskydd
    • Foder & utfodring
    • Hälsa & sjukdomar
    • Smittskydd
    • Skötsel & rutiner
    • Ekonomi & marknad
    • Statistik
    • Läs och ladda ner
    • Filmer
    • Nyhetsbrev FÅR
  • Gris

    • Avel & reproduktion
    • Foder & utfodring
    • Hälsa & sjukdomar
    • Smittskydd
    • Fruktsamhet & reproduktion
    • Gård- & driftsledning
    • Ekologisk produktion
    • Läs och ladda ner
    • Grispodden
    • Nyhetsbrev GRIS
  • Nöt

    • Avel & reproduktion
    • Djurvälfärd & djurskydd
    • Foder & utfodring
    • Hälsa & sjukdomar
    • Smittskydd
    • Gård- & driftsledning
    • Statistik
    • Läs och ladda ner
    • Filmer & poddar
    • Nyhetsbrev NÖT
  • Övriga djurslag

    • Bison
    • Get
  • Får

    • ▷ Får Bas
    • ▷ Får Plus
    • ▷ Får- & lammråd
    • ▷ SMART-Lammproducent
    • + Fristående tjänster
    • + Diagnostik & verktyg
    • + Kontrollprogram
  • Gris

    • Ditt GrisTeam
    • ▷ Gris Bas
    • ▷ Gris Plus
    • ▷ Gris PLUS KOMBI
    • ▷ Utökad Hälsokontroll
    • ▷ LILLA rådgivningspaketet
    • ▷ STORA rådgivningspaketet
    • ▷ INTENSIVA rådgivningspaketet
    • ▷ WinPig & PigVision Online
  • Nöt

    • Ditt NötTeam
    • Nöt Topp KOMBI
    • Nöt Topp
    • Nöt Plus KOMBI
    • Nöt Plus
    • Nöt Bas
    • Nöt Foder & Produktion
    • ViLA Nöt
    • Om ViLA (Villkorad läkemedelsanvändning)
    • Smittsäkrad besättning Nöt
    • Diagnostik & verktyg på gård
    • Blanketter & remisser
    • Kontrollprogram nöt
  • Övrigt

    • Blanketter & remisser
    • Kurser, webinars, seminarium
    • Kontrollprogram
    • Obduktion
  • Kontroll- & övervakningsprogram

    • Koll på antibiotika – SvarmPat
    • AD hos gris
    • PRRS hos gris
    • Salmonella – övervakning hos grisar
    • Smittsäkrad besättning gris
    • Paratuberkulos hos nöt
    • Salmonella – övervakning hos kalvar
    • Utegångsdjur utan ligghall nöt
    • Smittsäkrad besättning nöt
    • MV/CAE-programmet för får/get
    • Klövkontrollen hos får
    • Slakteribaserat övervakningsprogram för smittsamma sjukdomar hos får
    • Tuberkulos hos alpacka
  • Branschmedel

    • Om Branschmedel
    • Gris
    • Nöt
    • Får
    • Dialog och nätverk
    • Svenska Djurbönders Smittskyddskontroll (SDS)
  • Projekt

    • Får
    • Gris
    • Nöt
    • Avslutade projekt Får
    • Avslutade projekt Gris
    • Avslutade projekt Nöt
  • FarmStat

  • Hitta till våra kontor

  • Kontakta vår personal

  • Fakturainformation

  • Visselblåsarfunktion

  • Hem
  • Kunskapsbank
  • Nöt

Nöt

I vår kunskapsbank har vi samlat fakta, tips och råd hur du kan utveckla din produktion ytterligare, för djurens, miljöns och gårdens välmående.

Länk till Blanketter o remisser

Lathund  vid insändande av prover till kalvpaketet

Länk till Dräktighetsanalys på mjölk https://www.eurofins.se/bestaell-online-material/bestaell-mjoelk-och-mjoelkproduktion/draektighetsanalys-pag/

Länk till filmen Bakteriologiska prover från kalvar med luftvägssymtom

Länk till Broschyrer o informationsmaterial

Länk till Kalvportalen

Länk till Kalvhälsa-checklista

Länk till Läkemedelsverket – antibiotika

Riktlinjer Antibiotika-användning

Guide

Börja med köttrasavel – viktigt att veta

Guide

Fodermedel till köttdjur

Artikel

Smittsäkrad besättning

  • Avel & reproduktion
  • Djurvälfärd & djurskydd
  • Filmer & poddar
  • Foder & utfodring
  • Gårds- & driftsledning
  • Hälsa & sjukdomar
  • Kunskapsmaterial pågående projekt
  • Läs och ladda ner
  • Nyhetsbrev NÖT
  • NötPodden
  • Skötsel & rutiner
  • Smittskydd
  • Statistik
Artiklar efter ålder: Alla
Alla
Kalv
Artikeltyp: Guide
Alla
Artikel
FAQ
Film
Fältstudie
Guide
Intervju
Podcast
Quiz
Rapport
Sjukdom
Guide

Förbättra kalvens chanser för överlevnad efter födseln

Av Gård & Djurhälsan 28 februari 2025
Guide

Kalvningsguide

Av Gård & Djurhälsan 28 februari 2025
Guide

Blåtunga serotyp 3 (BTV3) -rekommendationer för MJÖLKBESÄTTNINGAR inför svidknottssäsongen 2025 i Sverige

Av Gård & Djurhälsan, Distriktsveterinärerna och Växa 28 januari 2025
Guide

Blåtunga serotyp 3 (BTV3) – rekommendationer för DIKOBESÄTTNINGAR inför svidknottssäsongen 2025 i Sverige

Av Gård & Djurhälsan, Distriktsveterinärerna och Växa 28 januari 2025
Guide

Sunda kalvar redo för flytt

Av Anett Seeman 20 december 2024
Guide

Kalvens 112 – Hur stark är kalven?

Av Gård & Djurhälsan 26 november 2024
Guide

Vägledning för djurägare och transportörer vid djurskyddsbedömning av nötkreatur inför transport till slakt

Av Ulrika Rockström 28 mars 2024
Guide

Kunskapssupporten för Mycoplasma bovis

Av Gård & Djurhälsan 1 mars 2024
Guide

Användning av kalk för att sänka smittrycket i nötkreatursbesättningar

Av Anita Jonasson 6 oktober 2022
Guide

Smittskydd vid gårdsbesök

Av Gård & Djurhälsan 12 april 2022
Guide

Foderanalys NÖT 

Av Gård & Djurhälsan 11 februari 2019
Guide

Börja med köttrasavel – viktigt att veta

Av Helena Stenberg, Svenska Köttföretagen AB 28 januari 2019
1 2 Nästa sida »
Gård & Djurhälsan

Kontakta oss

  • Växel tel: 0771-21 65 00
  • info@gardochdjurhalsan.se
  • Alla kontaktpersoner

Om Oss

  • GDPR
  • Jobba hos oss
  • Org.nr 556190-4078

Rådgivning & tjänster

  • Får
  • Gris
  • Nöt
  • Kontrollprogram
  • Obduktion

Följ oss

  • FacebookFacebook
  • YouTubeYouTube
  • Nötpodden
  • Grispodden

Gård & Djurhälsan

  • Kunskapsbank
    • Får
    • Gris
    • Nöt
    • Övriga djurslag
  • Rådgivning & tjänster
    • Får
    • Gris
    • Nöt
    • Övrigt
  • Kurser
  • Obduktion
  • Nationellt ansvar
    • Kontroll- & övervakningsprogram
    • Branschmedel
    • Projekt
    • FarmStat
  • Kontakta oss
    • Hitta till våra kontor
    • Kontakta vår personal
    • Fakturainformation
    • Visselblåsarfunktion
  • Mitt kursrum
  • Mina sidor
Den här webbplatsen använder cookies för att kunna föra statistik.Jag godkännerFortsätt utan cookies