Nyhet

Uppdaterade krav och ny utbildning gällande villkorning av läkemedel

Jordbruksverket har i dagarna uppdaterat föreskriften för villkorning av läkemedel (D9 blir D35). Med denna uppdatering kommer också ett förnyat utbildningskrav.

Vad innebär det för dig?

Från och med nästa år kommer utbildningarna och dess strukturer att förändras inom en del områden. Hos oss arbetar vi nu intensivt med att utveckla ett helt nytt kursmaterial. Materialet behöver spegla de nyaste standarderna och uppfylla de uppdaterade kraven i föreskriften.

Tyvärr kan detta medföra att planerade kurstillfällen skjuts upp något. Men oroa dig inte, för vi kommer snart tillbaka med kurser som är ännu bättre och mer relevanta än tidigare. Vi rekommenderar att du regelbundet besöker vår hemsida, för att hålla dig uppdaterad om våra nya kursutbud.

På G&D erbjuder vi utbildningar om villkorning av läkemedel som riktar sig specifikt till de som arbetar med gris, får och nötkreatur inom köttproduktionen.

 

Ta del av hela den nya förskriften

> Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om veterinärs ordination av läkemedel, djurhållares registrering av uppgifter samt operativa ingrepp som djurhållare får utföra; – Saknr D 35/L 41

 

Har du några frågor gällande den nya föreskriften
är du välkommen att kontakta oss: