Artikel

Kvalitetsutfall

Kvalitetsutfall för olika slaktkategorier

Varje halvår gör Gård & Djurhälsan en sammanställning över det genomsnittliga kvalitetsutfallet (slaktvikt, formklass, fettgrupp och ålder) för olika slaktkategorier och raser av nötkreatur. Klicka på länkarna nedan för att ta del av sammanställningarna.

Statistiken bygger på uppgifter från Jordbruksverket.

Översättningstabell för fettgrupp och formklass

Kvalitetsutfall jan-juni 2020

Kvalitetsutfall helår 2019 – uppdaterad 2020-06-04

Kvalitetsutfall jan-juni 2019

Kvalitetsutfall_helår_2018

Kvalitetsutfall jan-juni 2018

Kvalitetsutfall_helår_2017

Kvalitetsutfall jan-juni 2017

Kvalitetsutfall_helår_2016

Kvalitetsutfall januari-juni 2016

Kvalitetsutfall_helår_2015

Kvalitetsutfall januari-juni 2015

Kvalitetsutfall helår 2014

Kvalitetsutfall januari-juni 2014

Kvalitetsutfall helår 2013

Kvalitetsutfall januari-juni 2013

Kvalitetsutfall helår 2012

Kvalitetsutfall januari-juni 2012

Kvalitetsutfall helår 2011

Kvalitetsutfall januari-juni 2011

Kvalitetsutfall för tjurar – jämförelse mellan 2001, 2010 och 2011

Vad har hänt med kvaliteten på våra ungtjurar under en 10-års period? Gård & Djurhälsan har gjort en jämförelse mellan åren 2001, 2010 och 2011 för ungtjurar av mjölkras och köttras. Klicka på länkarna nedan för att ta del av sammanställningarna.

Slaktstatistik köttrastjurar

Slaktstatistik för mjölkrastjurar

 

På avräkningen hos de slakterier som är ägare till Svenska Köttföretagen visas en avgift för nationella branschmedel som går till Gård & Djurhälsan. Resurser som används till branschgemensamma viktiga frågor för friska svenska djur och välmående gårdar bl.a. sammanställningen av kvalitetsutfallet för de nötkreatur som slaktas.

 

Mer i ämnet