Kvalitetsutfall för olika slaktkategorier
Varje halvår gör Gård & Djurhälsan en sammanställning över det genomsnittliga kvalitetsutfallet (slaktvikt, formklass, fettgrupp och ålder) för olika slaktkategorier och raser av nötkreatur. Klicka på länkarna nedan för att ta del av sammanställningarna.
Statistiken bygger på uppgifter från Jordbruksverket.
Översättningstabell för fettgrupp och formklass
Kvalitetsutfall helår 2021 inklusive bilaga
Kvalitetsutfall helår 2019 – uppdaterad 2020-06-04
Kvalitetsutfall januari-juni 2016
Kvalitetsutfall januari-juni 2015
Kvalitetsutfall januari-juni 2014
Kvalitetsutfall januari-juni 2013
Kvalitetsutfall januari-juni 2012
Kvalitetsutfall januari-juni 2011
Kvalitetsutfall för tjurar – jämförelse mellan 2001, 2010 och 2011
Vad har hänt med kvaliteten på våra ungtjurar under en 10-års period? Gård & Djurhälsan har gjort en jämförelse mellan åren 2001, 2010 och 2011 för ungtjurar av mjölkras och köttras. Klicka på länkarna nedan för att ta del av sammanställningarna.
Slaktstatistik för mjölkrastjurar
På avräkningen hos de slakterier som är ägare till Svenska Köttföretagen visas en avgift för nationella branschmedel som går till Gård & Djurhälsan. Resurser som används till branschgemensamma viktiga frågor för friska svenska djur och välmående gårdar bl.a. sammanställningen av kvalitetsutfallet för de nötkreatur som slaktas. | ![]() |