Grispodden

 

Afrikansk Svinpest

Ebba Schwan berättar om afrikansk svinpest, varför det är så aktuellt och vad man ska tänka på för att undvika sprida smittan. 

Ekologisk Grisproduktion

Lyssna på Anna, universitetslektor och forskare på SLU, när hon berättar om vad ekologiskt egentligen är, varför det finns och hur det har utvecklats i Sverige.


Certifiering

Jenny från Kiwa förklarar vad ett certifieringsbolag egentligen gör och hur arbetet med att certifiera EU-ekologiska och KRAVmärkta lantbruksföretag går till.


Småskalig grisproduktion

Vi pratar med Emelie som berättar om sin produktion med 10 suggor hemma på gården, svårigheten att hitta ett bra slakteri och när suggorna fick en inneboende i form av en vildsvinsgalt.

 

Foder

Magdalena gästar i detta avsnitt, forskare och foderexpert. Vi går igenom vad en gris behöver äta, får höra om spännande forskning om framtida proteinkällor och om vi ligger lika långt fram som resten av världen inom foderforskning.

 

Omställning

Anders Karlsson berättar om tankarna kring omställning från konventionell till KRAVproducent, produktionen på gården idag och om vad som är bäst med att arbeta med KRAVgrisar.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår