Nyhet

Nu är det snart dags att förnya F-status genom Egenkontroll och Riskvärdering.

För anslutna till Klövkontrollen  är det nu dags att förnya F-status. Vi har precis skickat ut material per epost för Egenkontrollen, så håll utkik i er inkorg!

Egenkontrollen innebär att klövarna kontrollerats under det gångna året samt att en skriftlig genomgång av rutiner, kontakter och observationer avseende klövhälsoläget genomförts. Med detta som underlag görs en riskvärdering som ligger till grund för förnyat F-status. Vid behov kan en ny veterinärgenomgång av klövarna i din besättning krävas. Vi behöver få in er Egenkontroll senast före årsskiftet.

Vi förnyar inga F-status före den 1 augusti, hela systemet med Klövkontrollen bygger på att fotröta syns som bäst och provoceras av varmt och fuktigt väder. Därför vill vi att en stor del av sommaren (den provocerande säsongen ) ska ha passerat innan vi förnyar f-status.

Numer sker all hantering digitalt, så om allt är ok i Egenkontrollen brukar hanteringen gå snabbt och F-status skickas per epost ut inom någon dag efter att Egenkontrollen kommit in.