Nyhet

Lyckat Nötköttsseminarium 2024 – Starkare tillsammans

Gård & Djurhälsans Nötköttsseminarium 2024 blev en lyckat tillställning när vi som arrangörer genomförde det online den 25 januari. Vi är glada och stolta över att över alla deltagare som kopplade upp sig under dagen, både individuellt och i grupper runt om i landet.

Evenemanget kombinerade studioinslag från Uppsala med filmade reportage från olika gårdar, centrerade kring årets tema – ”Starkare Tillsammans!”

Gårdar på Gotland och i Skåne öppnade sina dörrar för gårdsbesök där inköp och insättning av både köttras- och mjölkraskalvar diskuterades. Ett besök på en gård  i Södermanland gav inblick i ämnet Fitnesscheck på dikon. I studion deltog representanter från KLS, Boehringer Ingelheim och Gård & Djurhälsan i diskussioner om branschens framtid och hur vi blir starkare tillsammans i nötköttsbranschen. Djupdykningar gjordes även i ämnena kalvningstidpunkt och diarré hos kalvar.

Dagen, fylld med kunskap och insikter, blev lyckad, och vi som arrangörer är tacksamma för alla medverkande, deltagare och de företag som sponsrade evenemanget. Det känns att vi har ett engagemang i branschen och kul att många vill vara med! Vi på Gård & Djurhälsan ser fram emot framtida möten och fortsatt stärkande av nötköttsbranschen tillsammans.