Nyhet

G&D stod för presentation om svensk kalvuppfödning för Vuchtgruppen

Gård & Djurhälsan med Virpi Welling i spetsen tog stolt på sig rollen som värd när vi nyligen välkomnade Vuchtgruppen till en spännande presentation om svensk kalvuppfödning. Vad är Vuchtgruppen, undrar du? Det är inget mindre än ett prestigefyllt samarbete på ministernivå, där ledande länder inom EU, inklusive Sverige, Danmark, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Österrike, förenar sina krafter för att diskutera och främja djurvälfärdsfrågor.

Under denna unika möjlighet delade svenska experter med sig av sin djupgående kunskap om kalvuppfödning, vilket inte bara är relevant för Sverige utan har en bredare inverkan på djurhälsa och välfärd i hela Europa. Med Virpi Wellings expertis och gårdens praktiska erfarenhet skapades en stimulerande diskussion om hur man kan främja bästa praxis och förbättra djurlivskvaliteten inom kalvuppfödning.
Det var en händelse som satte ljuset på det viktiga arbetet som görs inom EU för att säkerställa att djuren behandlas med respekt och omsorg. Gård & Djurhälsan ser fram emot framtida samarbeten och möjligheter att dela kunskap och erfarenhet med andra länder som delar samma passion för djurs välbefinnande.