Nyhetsarkiv

2019-01-07 SÄND RESULTATET FÖR 2018

Varje år tar vi fram medeltal och topplistor utifrån de resultat som skickas in till oss senast den 28 februari. Dina siffror bidrar till ett bra jämförelsetal för din produktion. Medeltalen hjälper också forskare och rådgivare att få en bättre bild av svensk grisproduktion, att öka deras kunskaper och att prioritera vad de ska satsa på – vilket i sin tur ger ett bättre underlag för rådgivningen. Läs mer om hur du sänder ditt resultat här. 

2019-01-04 WINPIG-KURSER FÖR SLAKTGRISPRODUCENTER

I januari och februari anordnar Gård & Djurhälsan WinPig-kurser för dig som använder WinPig Slakt. Kursen vänder sig både till nybörjare och mer vana användare. På kursen får du lära dig mer om bland annat effektiv registrering, omgångsrapporten och de analyser som finns. Läs mer om anmäl dig här.

2018-11-30 UPPDATERING TILL VERSION 2018.4

Det finns nu en uppdatering till WinPig-programmet. Du kan uppdatera via programmet men också via vår hemsida. Om du inte uppdaterat på länge kan det hända att du inte längre kan starta WinPig. I så fall uppdaterar du via hemsidan.  Alla versioner och uppdateringar hittar du här. Hör gärna av dig till WinPig support om du behöver hjälp.

2018-05-29 TOPPLISTOR FÖR 2017

Utifrån de resultat som sänts in från besättningar med WinPig eller PigWin tar vi varje år fram topplistor med de bästa besättningarna. Nu finns topplistorna för smågris-, slaktgris- och livsvinsproduktion presenterade för 2017. Du hittar topplistorna här.

2018-05-21 MEDELTAL FÖR 2017

Medeltalen är nu klara och visar på produktionsförbättringar inom både smågris- och slaktgrisproduktion. Antal producerade smågrisar per årssugga har ökat med 0,9 grisar och både tillväxt och foderomvandlingsförmågan för slaktgrisar har ökat jämfört med 2016. Glädjande är också att betydligt fler slaktgrisar än föregående år ingår i medeltalet. Till medeltalen.

2018-03-27 WINPIGKURSER

Gård & Djurhälsan erbjuder under året WinPig-kurser för dig som vill lära dig mer om WinPig. Kurserna blir snabbt fulltecknade, så passa på att anmäla dig nu. Klicka här för mer information.

2018-02-01 PRODUKTIVITETSPENG OCH MEDELTAL FÖR 2018

Resultaten för 2017 ska vara insända senast den 28 februari 2018. Skicka ditt resultat från WinPig eller PigWin samtidigt som du skickar en webbackup. Kom ihåg att du, för produktivitetspengen, också måste anmäla dig hos Svenska Köttföretagen. Du hittar mer information om produktivitetspengen här.

2018-01-26- SUGGPENGEN

I WinPig kan du enkelt ta fram antal suggor till suggpengen genom att använda analysen Produktionsnivå sugg. Hur du använder denna finns beskrivet i instruktionen Antal suggor till suggpengen. Kan du inte ta fram analysen och det inte ser det inte ut som i instruktionen ovan behöver du först köra besättningsguiden i ditt program.

2016-11-02 REGISTRERA MEDICIN I WINPIG

Nu finns instruktioner för medicinregistering i WinPig. Behöver du hjälp att komma igång med medicinregistreringen, kontakta supporten.

VILL DU SLIPPA KNAPPA SJÄLV I WINPIG SLAKT?

Om du har en slaktsvinsbesättning och inte känner att du vill knappa själv i WinPig, så erbjuder vi tjänsten PRODUKTION Slaktgris.

NYA ÖPPETTIDER I SUPPORTEN

Från och med den 1 juni har WinPig support öppet på vardagar mellan 8-14. Du når oss på telefon 018-12 66 40. Det går också bra att skicka ett mail till winpig@gardochdjurhalsan.se med ditt ärende.