Grundinstallation

Grundinstallationen ska göras med en cd-skiva med version 4.34 eller senare. Alla PigWin Sugg cd-skivor består av ett fullständigt program.

Till programmet hör en obligatorisk s.k. nyckel (även kallad dongle eller hårdvarulås). Nycklar finns av äldre lpt-typ och av usb-typ. Innan PigWin Sugg kan installeras skall en drivrutin för nyckeln lägga in i datorn. Cd-skivan sköter vanligen detta automatiskt. Under menyvalet Nycklar här till vänster finns bilder på olika typer av nycklar samt mer information om drivrutinen.

Ett dokument med en samlad instruktion för installation och inställningar finns här till höger. Bland annat skapas det inte automatiskt någon ikon för PigWin.

När grundinstallationen är gjord behöver troligen en uppdatering av programmet göras. Det beror på hur gammal cd-skiva du använt. Under menyvalet Uppdatering här till vänster finns mer information.

Programmet bör installeras i mappen c:\pig_win. Detta för att det ska fungera smidigt vid uppdateringar, vid support och då vi skickar ut programtillägg, t.ex. semingaltregister. Om inte programmet finns på datorn sedan tidigare kommer det automatiskt att installeras i rätt mapp. Här kan du läsa hur du kontrollerar vilken mapp programmet är installerat i.

Vissa filer som hör till programmet uppdateras kontinuerligt, t.ex. semingaltar. Den typen av filer kan finns här till höger under rubriken Filhämtning.