Nyhetsarkiv

2018-09-12 SVÅRT ATT NÅ SUPPORTEN 18-19 SEPTEMBER

Den 18-19 september är WinPig Support på konferens och vi kan vara svåra att nå. Om ditt ärende är angeläget så ber vi dig att tala in ett röstmeddelande så försöker vi nå dig så fort vi får möjlighet. Om ditt ärende kan vänta så ber vi dig ringa den 20 september eller skicka ett mail med ditt ärende till winpig@gardochdjurhalsan.se. Kom också ihåg att många svar på frågor finns att hitta på hemsidan. 

2018-02-01 PRODUKTIVITETSPENG OCH MEDELTAL FÖR 2018

Resultaten för 2017 ska vara insända senast den 28 februari 2018. Skicka ditt resultat från WinPig eller PigWin samtidigt som du skickar en webbackup. Kom ihåg att du, för produktivitetspengen, också måste anmäla dig hos Svenska Köttföretagen. Du hittar mer information om produktivitetspengen här.

2018-01-26- SUGGPENGEN

I WinPig kan du enkelt ta fram antal suggor till suggpengen genom att använda analysen Produktionsnivå sugg. Hur du använder denna finns beskrivet i instruktionen Antal suggor till suggpengen. Kan du inte ta fram analysen och det inte ser det inte ut som i instruktionen ovan behöver du först köra besättningsguiden i ditt program. 

2017-11-27 - UPPDATERA WINPIG TILL VERSION 2017.5

Nu går det bra att uppdatera WinPig till version 2017.5. Hämta och installera uppdateringen i WinPig genom att i menyn gå till Hjälp - Sök uppdatering. Saknar du internet på din dator kan du hämta uppdateringen här på hemsidan och spara den på ett USB som du sedan lägger in på datorn med WinPig. Använder du öronmärkning i WinPig ber vi dig kontakta support för hjälp med nya layouter och lite inställningar. OBS! Om du redan har version 2017.4 och har fått hjälp av supporten med inställningar och layouter, så kan du uppdaterade till v. 2017.5 utan att något mer behöver göras. Se vilken version du har i menyn under Hjälp - Om.

2016-11-28 PRISER 2017

De nya priserna för WinPig och PigWin för år 2017 är nu fastställda och du hittar dem i detta dokument.

2016-11-02 REGISTRERA MEDICIN I WINPIG

Nu finns instruktioner för medicinregistrering i WinPig, du hittar dem här. Behöver du hjälp att komma igång med medicinregistreringen, kontakta supporten.

2016-11-02 FÖRSTÄRKNING I SUPPORTEN

Fram till årsskiftet kommer Karin Olsson att svara i supporten två dagar i veckan, på onsdagar och torsdagar.

VILL DU SLIPPA KNAPPA SJÄLV I WINPIG SLAKT?

Om du har en slaktsvinsbesättning och inte känner att du vill knappa själv i WinPig, så erbjuder vi tjänsten PRODUKTION Slaktgris. Läs mer här.

NYA INSTRUKTIONER TILLGÄNGLIGA 

Vi har uppdaterat instruktioner på hemsidan. Alla instruktioner för WinPig slakt och sugg ligger nu uppe under respektive kategori.

NY MEDARBETARE I WINPIG-SUPPORTEN

Vi vill presentera vår nya kollega, Ida Clemensson Lindell, som har tagit vid efter Petra som går över till grisrådgivning i företaget. Vi som turas om att svara i supporten är Ida, Thea och Kerstin.

TOPPLISTORNA FÖR 2015 ÄR KLARA!

Bästa besättningar är Örjan Bertilsson (smågris), Önnerståhl smågris AB (slaktgrisar) och Norpig AB (livsvin). Läs mer här. Särskilt glada är vi för att den bästa smågrisbesättningen nu uppnått den magiska gränsen 30,0 producerade smågrisar/årssugga.

MEDELTALEN FÖR 2015 ÄR BERÄKNADE

Nu är medeltalen klara och det finns information om dem under våra Grisnyheter. Själva medeltalen hittar du under menyvalet "Medeltal och topplistor" här till vänster. Årets topplistor kommer att publiceras den 30 maj, i samband med Sveriges Grisföretagares årsstämma.

THEA VIKARIERAR FÖR LINA SOM ÄR FÖRÄLDRARLEDIG

Thea Kristensson har börjat som vikarie för Lina Hidås som är föräldraledig. Har du frågor om WinPig eller PigWin kan du alltid kontakta supporten för hjälp. Vi som turas om att svara i supporten är Thea, Petra och Kerstin. 

HUR REGISTERAS GALTEN PÅ BETÄCKNINGEN?

Sedan seminstationerna nyligen ändrat märkningen på påsarna har många undrat hur man skriver galtnumret i WinPig och PigWin. Har du seminerat med hamp-sperma finns en instruktion och förklaring här. Har du problem med att registrera en vit galt så är det följande som gäller: alla galtar från Hudaryd, alla z-galtar samt galtar av norsk lantras på Hållsta ska skrivas med bokstaven a framför galtnumret, alltså inte bokstaven s. 

PRODUKTIVITETSPENGEN 

Produktivitetspengen är ett tillägg som betalas ut per smågris till besättningar som producerar över 24 smågrisar per sugga och år. Läs mer här om hur du gör för få tillägget!

NYA ÖPPETTIDER I SUPPORTEN

Från och med den 1 juni har WinPig support öppet på vardagar mellan 8-14. Du når oss på telefon 018-12 66 40. Det går också bra att skicka ett mail till winpig@gardochdjurhalsan.se med ditt ärende.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår