Startsida

Nyheter

2018-09-12 SVÅRT ATT NÅ SUPPORTEN 18-19 SEPTEMBER

Den 18-19 september är WinPig Support på konferens och vi kan vara svåra att nå. Om ditt ärende är angeläget så ber vi dig att tala in ett röstmeddelande så försöker vi nå dig så fort vi får möjlighet. Om ditt ärende kan vänta så ber vi dig ringa den 20 september eller skicka ett mail med ditt ärende till winpig@gardochdjurhalsan.se. Kom också ihåg att många svar på frågor finns att hitta på hemsidan. 

2018-08-30 UPPDATERING TILL VERSION 2018.3

Vi får många frågor om det går att uppdatera WinPig till version 2018.3. Eftersom det inte har rapporterats några fel i den versionen så går det bra att uppdatera. Du kan uppdatera via programmet eller hemsidan. I de fall du fortfarande har version 2017.5 och inte kommer in i programmet bör du först uppdatera till version 2018.1, följt av 2018.3. Alla versioner och uppdateringar hittar du här. Hör gärna av dig till WinPig support om du behöver hjälp.  

2018-05-29 LICENSEN HAR LÖPT UT 

Om du får meddelandet att licensen har löpt ut när du ska starta WinPig är det dags för en uppdatering av programmet. Här finns information om hur du hämtar den senaste versionen

2018-05-29 TOPPLISTOR FÖR 2017

Utifrån de resultat som sänts in från besättningar med WinPig eller PigWin tar vi varje år fram topplistor med de bästa besättningarna. Nu finns topplistorna för smågris-, slaktgris- och livsvinsproduktion presenterade för 2017. Du hittar topplistorna här.

2018-05-21 MEDELTAL FÖR 2017

Medeltalen är nu klara och visar på produktionsförbättringar inom både smågris- och slaktgrisproduktion. Antal producerade smågrisar per årssugga har ökat med 0,9 grisar och både tillväxt och foderomvandlingsförmågan för slaktgrisar har ökat jämfört med 2016. Glädjande är också att betydligt fler slaktgrisar än föregående år ingår i medeltalet. Till medeltalen.

2018-05-17 NY VERSION AV PIGWIN SUGG
Får du meddelande om att programlicensen har löpt ut när du ska starta PigWin? Då måste du hämta den senaste versionen. Klicka här för mer information. 

2018-03-27 WINPIGKURSER

Gård & Djurhälsan erbjuder under året WinPig-kurser för dig som vill lära dig mer om WinPig. Kurserna blir snabbt fulltecknade, så passa på att anmäla dig nu. Klicka här för mer information

2018-02-01 PRODUKTIVITETSPENG OCH MEDELTAL FÖR 2018

Resultaten för 2017 ska vara insända senast den 28 februari 2018. Skicka ditt resultat från WinPig eller PigWin samtidigt som du skickar en webbackup. Kom ihåg att du, för produktivitetspengen, också måste anmäla dig hos Svenska Köttföretagen. Du hittar mer information om produktivitetspengen här.

2018-01-26- SUGGPENGEN

I WinPig kan du enkelt ta fram antal suggor till suggpengen genom att använda analysen Produktionsnivå sugg. Hur du använder denna finns beskrivet i instruktionen Antal suggor till suggpengen. Kan du inte ta fram analysen och det inte ser det inte ut som i instruktionen ovan behöver du först köra besättningsguiden i ditt program. 

Vad är WinPig och PigWin?

WinPig och PigWin är de dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. PigWin har funnits ett antal år på marknaden och ersätts nu succesivt av det nya internationella programmet WinPig.

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig får du ovärderlig hjälp att:

  • hålla ordning på individer 
  • ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, 
  • beräkna rapporter  
  • göra djupgående analyser av olika delar av produktionen

Läs mer om programmen under de olika menyvalen här till vänster.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår