Startsida

Nyheter

2019-01-07 SÄND RESULTATET FÖR 2018

Varje år tar vi fram medeltal och topplistor utifrån de resultat som skickas in till oss senast den 28 februari. Dina siffror bidrar till ett bra jämförelsetal för din produktion. Medeltalen hjälper också forskare och rådgivare att få en bättre bild av svensk grisproduktion, att öka deras kunskaper och att prioritera vad de ska satsa på – vilket i sin tur ger ett bättre underlag för rådgivningen. Läs mer om hur du sänder ditt resultat här. 

2019-01-04 WINPIG-KURSER FÖR SLAKTGRISPRODUCENTER

I januari och februari anordnar Gård & Djurhälsan WinPig-kurser för dig som använder WinPig Slakt. Kursen vänder sig både till nybörjare och mer vana användare. På kursen får du lära dig mer om bland annat effektiv registrering, omgångsrapporten och de analyser som finns. Läs mer om anmäl dig här. 

2018-11-30 UPPDATERING TILL VERSION 2018.4

Det finns nu en uppdatering till WinPig-programmet. Du kan uppdatera via programmet men också via vår hemsida. Om du inte uppdaterat på länge kan det hända att du inte längre kan starta WinPig. I så fall uppdaterar du via hemsidan.  Alla versioner och uppdateringar hittar du här. Hör gärna av dig till WinPig support om du behöver hjälp.  

2018-05-29 TOPPLISTOR FÖR 2017

Utifrån de resultat som sänts in från besättningar med WinPig eller PigWin tar vi varje år fram topplistor med de bästa besättningarna. Nu finns topplistorna för smågris-, slaktgris- och livsvinsproduktion presenterade för 2017. Du hittar topplistorna här.

2018-05-21 MEDELTAL FÖR 2017

Medeltalen är nu klara och visar på produktionsförbättringar inom både smågris- och slaktgrisproduktion. Antal producerade smågrisar per årssugga har ökat med 0,9 grisar och både tillväxt och foderomvandlingsförmågan för slaktgrisar har ökat jämfört med 2016. Glädjande är också att betydligt fler slaktgrisar än föregående år ingår i medeltalet. Till medeltalen.

2018-05-17 NY VERSION AV PIGWIN SUGG
Får du meddelande om att programlicensen har löpt ut när du ska starta PigWin? Då måste du hämta den senaste versionen. Klicka här för mer information. 

2018-03-27 WINPIGKURSER

Gård & Djurhälsan erbjuder under året WinPig-kurser för dig som vill lära dig mer om WinPig. Kurserna blir snabbt fulltecknade, så passa på att anmäla dig nu. Klicka här för mer information

Vad är WinPig och PigWin?

WinPig och PigWin är de dataprogram som används för produktionsuppföljning på grisgårdar i Sverige. PigWin har funnits ett antal år på marknaden och ersätts nu succesivt av det nya internationella programmet WinPig.

Det finns olika programmoduler för smågris- respektive slaktgrisuppfödning. Med WinPig får du ovärderlig hjälp att:

  • hålla ordning på individer 
  • ta fram listor för arbetsplanering i stallarna, 
  • beräkna rapporter  
  • göra djupgående analyser av olika delar av produktionen

Läs mer om programmen under de olika menyvalen här till vänster.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår