2018-05-11

Studieresa lantbruk till Kanada 9-17 september 2018

Sista chansen att boka! Endast några platser kvar.

Följ med till Kanada för en vecka fylld av inspiration, boskap & nötproduktion!

Med på resan är två representanter från Gård- & Djurhälsan - Virpi Welling (Djurhälsoveterinär, nöt) samt Maja-Lena Främling (Produktionsrådgivare, nöt). 
Flyg från Stockholm eller Köpenhamn med anslutning från Göteborg m.fl orter.

Här följer programmet i korthet:

Söndag 9 september - Ankomst
Ankomst till Toronto under kvällen. Vår Canadensiska guide möter på flygplatsen. Gemensam välkomstmiddag och sedan transfer till vårt hotell.

Måndag 10 september - Nötköttsuppfödning I Canada
Frukost på hotellet. Under dagen får vi uppleva: Introduktion av nötköttsuppfödning av representant för ”Beef- Farmers organisation of Ontario”. Presentation av Semex på deras huvudkontor i Guelph. Genomgång av nötkötts-program i Canada och worldwide. Lunch under dagen. Gårdsbesök hos Sharp Family – feedlot (ungnötsuppfödningsstation). Besök av en lokal Hereford eller Angus -uppfödare i Hillsbury/Fergus-området. Middag på lokal restaurang och åter till hotellet på kvällen. 

Tisdag 11 september - Gårdsbesök
Frukost på hotellet. Under dagen får vi uppleva: Gårdsbesök, Hicks Charolais. Gårdsbesök, Craig Family Farm som föder upp en unik canadensisk, snabbväxande ras som heter Speckle Park. Lunch under dagen. Gårdsbesök, Bidor Charolais i Mont Forest, Ontario. Samt ytterligare ett gårdsbesök som ej är klart idagsläget. Middag på lokal restaurang och åter till hotellet på kvällen.

Onsdag 12 september - Canada’s Outdoor Farm Show (COFS)
Frukost på hotellet. Under dagen får vi uppleva: Canada’s Outdoor Farm Show (COFS) – heldags besök på Canadas största årliga lantbruksmässa. Lunch under dagen, besök på egen hand. På kvällen middag på lokal restaurang och därefter tillbaka till hotellet.

Torsdag 13 september - Boskapsbörsen, Farmers Market & Boskapsflockar
Frukost på hotellet. Under dagen får vi uppleva: Besök på Ontario Livestock Exchange (boskaps-börsen) och Farmers Market i Waterloo, med boskapsauktioner och matmarknad. Lunch under dagen. Besök på två boskapsflockar i området kring Listowel/Palmerston/Brussels. En renrasig ko-kalv produktion och en feedlot. Åter till hotellet och middag på hotellets restaurang.

Fredag 14 september - Foderproducent, Angus-Besök & Niagarafallen
Frukost, utcheckning från hotellet. Bagage med i bussen. Under dagen får vi uppleva: Besök hos foderproducent för foder till nöt, mjölk och gris. Gårdsbesök, Angus uppfödare. Lunch under dagen. Fortsatt färd till Niagarafallen och middag med utsikt över fallen. Vi beger oss därefter vidare till vårt hotell i Niagara (1 natt).

Lördag 15 september - Niagarafallen & Toronto
Frukost och ledig tid fram till 10.00, utcheckning från hotellet. Bagage med i bussen. Under dagen får vi uppleva: Sightseeing vid Niagarafallen, stopp vid Whirlpool Rapids, Electric Power Plant, Escarpment-utsikten m.m. Hornblower-båttur till basen av hästsko-fallen. Lunch på Niagara-on-the-Lake. Efter lunch, buss till Toronto. Kort sightseeing av staden innan vi checkar in på hotellet. Middag på lokal restaurang och åter till hotellet på kvällen. 

Söndag 16 september - Ledig Dag i Toronto
Frukost på hotellet. Ledig dag i Toronto för att på egen hand besöka t.ex CN Tower, Eaton’s Center eller shoppa och njuta av staden på egen hand. Därefter transfer till flygplatsen för returresa på kvällen. Åter i Sverige under måndagen. 

Läs hela programmet samt information om flyg, pris och bokning här!  

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. OBS - sista bokningsdag 16 maj! 

Varmt välkommen till Kanada!

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår