Våra föreläsare

Här nedan presenteras de föreläsare som medverkar på Gård & Djurhälsans Nötköttsseminarier 2019


Martin Hedberg, The Polyfuture Institute SWC

Framtidens klimat - Vad ska vi förbereda oss på?

Martin Hedberg är meteorolog och generalist inom klimat med speciellt intresse för scenarier, finans, skog och omställning. Martin kommer att förklara förhistoriska klimatförändringar, varför klimatet förändras idag och vilka scenarier på utveckling vi kan förvänta oss i framtiden. Han beskriver också hur människan genom berättelser och samarbete kommit att bli en geologisk kraft som påverkar allt liv på planeten samt vilka konsekvenser detta kan få.

Martin har tidigare arbetat på SVT och i Flygvapnet.

Emma Hurri, SVA

Bakdelen är huvudsaken - om avelstjurens ädlare delar

Efter föredraget kommer du att kunna utföra en grundläggande fruktsamhetsbesiktning av din avelstjur. Du kommer också att förstå varför det är viktigt att undersöka tjuren innan den sätts in i avel samt när du behöver kalla på veterinär.

Emma Hurri är biträdande statsveterinär i idisslarsjukdomar vid Statens veterinärmedicinska anstalt. Hon har specialistkompetens i nötkreaturens sjukdomar och har tidigare arbetat som distriktsveterinär i Skara och med avelstjurar på VikingGenetics.

 

Ylva Persson, SVA

Bakdelen är huvudsaken - om avelstjurens ädlare delar

Efter föredraget kommer du att kunna utföra en grundläggande fruktsamhetsbesiktning av din avelstjur. Du kommer också att förstå varför det är viktigt att undersöka tjuren innan den sätts in i avel samt när du behöver kalla på veterinär.

Ylva Persson är biträdande statsveterinär i idisslarsjukdomar vid Statens veterinärmedicinska anstalt. Hon disputerade 2007 vid SLU på en avhandling om fruktsamhet hos avelstjurar av köttras.

 

 

Sanna Soleskog, Boehringer Ingelheim

Nöjda, friska kalvar ger nöjda, välmående bönder - men hur gör man?

 

Alf B Svensson, Relamore

Torka i relationen - Så får man kärleken att blomma även när livet är tufft

I föreläsningen ”Torka i relationen” för du praktiska och konkreta råd och en hel del glada skratt.

Alf B Svensson har arbetat som psykolog, skrivit ett tiotal böcker och är en efterfrågad och uppskattad föreläsare. 

 

Katinca Fungbrant, Gård & Djurhälsan

Mystiken med Mycoplasma bovis

Bakterien Mycooplasma bovis är mycket svårbehandlad och har hittills varit ovanlig i Sverige. Men för Katinca & Anneli är inte Mycoplasma bovis ovanligt.  Det finns väldigt få forskning med relevans för svenska förhållanden. Vi vill berätta om vad vi sett på gårdar vi besökt och vad man gjort för att minska konsekvenserna av smittan på besättningsnivå.

Katinca är nöthälsoveterinär med placeringsort Staffanstorp. Ansvarig veterinär för Kontrollprogrammet utegångsdjur utan ligghall, nötkreatur och intresserad av djuromsorg. Har tillsammans med Anneli samlat på mig kunskap om Mycoplasma bovis i nötbesättningar.

Anneli Larsson, Gård & Djurhälsan

Mystiken med Mycoplasma bovis

Bakterien Mycooplasma bovis är mycket svårbehandlad och har hittills varit ovanlig i Sverige. Men för Katinca & Anneli är inte Mycoplasma bovis ovanligt.  Det finns väldigt få forskning med relevans för svenska förhållanden. Vi vill berätta om vad vi sett på gårdar vi besökt och vad man gjort för att minska konsekvenserna av smittan på besättningsnivå.

Anneli blev färdig veterinär, med inriktning på produktionsdjur, 2009 då hon tog sin examen i Danmark. Anneli har arbetat som distriktsveterinär under några år för att sedan gå över till rådgivning som djurhälsoveterinär i Gård & Djurhälsan under 2014.

Sanna Soleskog, Boehringer Ingelheim

Ta kontrollen över parasiterna och få djuren att växa på bete - är det genomförbart i praktiken?

 
 

Sofie Lycksell, Kalset Mjölk

Ta kontrollen över parasiterna och få djuren att växa på bete - är det genomförbart i praktiken?

 

Katinca Fungbrant, Gård & Djurhälsan

Hur påverkas utegående nötkreatur av vinterväder?

Hur påverkas nötkreatur av vinterväder som regn, vind och snö? Fryser de? När använder nötkreatur en ligghall? En kombination av mina & djurägarnas erfarenheter blandas med vad vetenskapen säger.

Katinca är nöthälsoveterinär med placeringsort Staffanstorp. Ansvarig veterinär för Kontrollprogrammet utegångsdjur utan ligghall, nötkreatur och intresserad av djuromsorg. 

Anneli Larsson, Gård & Djurhälsan

En stund med döden

Som djurägare kan det ibland behövas fattas beslut om avlivning.
Vad bör man tänka på före och efter en avlivning av nötkreatur?
Hur genomför man det på korrekt sätt?

Anneli blev färdig veterinär, med inriktning på produktionsdjur, 2009 då hon tog sin examen i Danmark. Anneli har arbetat som distriktsveterinär under några år för att sedan gå över till rådgivning som djurhälsoveterinär i Gård & Djurhälsan under 2014.

Anett Seeman, Gård & Djurhälsan

Produktionsrådgivning i praktiken - råd & resultat

Vårt föredrag kommer att ta upp exempel på resultat och nyckeltal i nötköttsproduktionen, och också hur man kan förbättra möjligheterna till lönsamhet i nötköttsproduktionen genom insatser på gården. 

Arbetar med Nötköttsproduktion i Gård & Djurhälsan. 

Sofie Johansson, Gård & Djurhälsan

Produktionsrådgivning i praktiken - råd & resultat

Vårt föredrag kommer att ta upp exempel på resultat och nyckeltal i nötköttsproduktionen, och också hur man kan förbättra möjligheterna till lönsamhet i nötköttsproduktionen genom insatser på gården. 

Arbetar med Nötköttsproduktion i Gård & Djurhälsan.

Jan Forsell, SNP

Aktuellt från Sveriges Nötköttsproducenter

 

Därför tror vi på svenskt kött

Paneldebatt

Moderator Sara Hoff, Gård & Djurhälsan

 
 

Troed Troedsson, Analytiker

Tradition eller innovation? 

Aldrig förr har det varit så tydligt att det också är ett val mellan kostnadsjakt och intäktsökning. Och aldrig förr har det varit så lönsamt att välja utveckling framför nedmontering. Det här gäller inte bara lantbruksnäringen utan snart sagt varje bransch.

Troed Troedson är analytiker och föreläsare som specialiserat sig på framtid, företagsutveckling och kompetens. Han ger oss en inspirerande bild av hur ett framgångsrikt 2019 kan komma att se ut.

     
     

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår