Räkna Efterkalkyl på din Nötköttsproduktion

Under vårvintern 2015 genomförde Gård & Djurhälsan ett utbildningsprojekt i att räkna Efterkalkyl. Projektet finasierades av Landsbygdsprogrammet och innebar att ett kursmaterial togs fram och en telefonutbildning genomfördes där deltagarna även fick tillgång till verktyget Efterkalkyl Nöt. Kursmaterialet är också framtaget för att kunna fungera som ett fristående kursmaterial för den som önskar räkna efterkalkyl på egen hand för sin egna nötköttsproduktion. 

Kursmaterial till Efterkalkyl Nöt

Kursmaterialet består dels av en handledning i att räkna efterkalkyl samt ett övningsexempel för en integrerad dikalvsproduktion där uppgifter hämtas från dokumenten "Resultaträkning-övningsexempel" och  "Uppgifter till Efterkalkylen-övningsexempel". Kursmaterialet består slutligen av en utskrift från själva beräkningarna av övningsexemplet i Efterkalkyl Nöt för att själv kunna stämma av sitt egna arbete med övningsuppgiften. Kursmaterialet hittar du till höger här på sidan och är fritt att använda.

Verktyget Efterkalkyl Nöt

För att kunna räkna Efterkalkyl Nöt enligt handledningen ovan behöver du excelfilen Efterkalkyl Nöt som antingen kan beställas från våra tjänster och produkter eller så anlitar du en rådgivare som använder sig av verktyget Efterkalkyl Nöt och som kommer ut och räknar på din produktion tillsammans med dig.

Jämförelsematerial 2014

Det är naturligtvis spännande att räkna på sin egna produktion och kunna se svart på vitt hur det har gått under det gågna året. Kan du dessutom sätta dina egna resultat i relation till andras resultat blir det än mer givande. Alla som räknar Efterkalkyl Nöt och som skickar in sina jämförelsenyckeltal, se sista sidan i "Utskrift från övningsexemplet - Efterkalkyl Nöt 2015 2.2" får tillgång till Jämförelsematerialet i sin helhet. Givetvis är jämförelsen anonym. Jämförelsefilen skickas till sofie.johansson@gardochdjurhalsan.se

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår