Hur konkurrenskraftig är ungnötsproduktionen i Skaraborg?

Total elva efterkalkyler för året 2013 beräknades för ungnötsföretagen i Skaraborg. Resultaten för dessa redovisas nedan. Några av nyckeltalen redovisas också tillsammmans med gårdar från den internationella jämförelsen Agri Benchmark (AB).

 

Ungnöt slaktvikt

Figur 1. Genomsnittlig slaktvikt (kg) för ungnöten på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa. 

 

Ungnöt tillväxt

Figur 2. Genomsnittlig tillväxt (g/dag) för ungnöten på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa. 


Ungnöt tillväxt med Agri Benchmark

Figur 3. Genomsnittlig tillväxt (g/dag) för ungnöten på tio av gårdarna i Skaraborg, medelvärde för dessa samt motsvarande siffror för fem av gårdarna som är med i Agri Benchmark (tre svenska, en amerikansk och en brasiliansk).  


 Ungnöt foderförbrukning av foderbehovet

Figur 4. Genomsnittlig foderförbrukning av foderbehovet (%) på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa.


Ungnöt grovfoder- och betesareal

Figur 5. Genomsnittlig grovfoder- och betesareal (ha/ungnöt) på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa.


Ungnöt grovfoderpris

Figur 6. Genomsnittligt grovfoderpris (kr/kg ts) på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa.


Ungnöt arbete

Figur 7. Genomsnittlig arbetsförbrukning (timmar/ungnöt) på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa.


Ungnöt arbete med Agri Benchmark

Figur 8. Genomsnittlig produktivitet (kg kött/arbetad timme) på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg, medelvärde för dessa samt motsvarande siffror för tre av gårdarna som är med i Agri Benchmark (en amerikansk, en brasiliansk och en kinesisk).  


Ungnöt kostnader

Figur 9. Genomsnittliga kostnader (kalv, foder och totalt) på de elva ungnötsgårdarna i Skaraborg samt medelvärde för dessa.


Ungnöt kostnader med Agri Benchmark

Figur 10. Genomsnittliga kostnader (kalv, foder och totalt) för ungnötsgårdarna i Skaraborg, medelvärde för dessa samt de total kostnaderna på tre svenska gårdar som är med i Agri Benchmark.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår