Kamelhälsovården avvecklas under 2018

Vid årsskiftet 2017/2018 avvecklade Gård & Djurhälsan det hälsoprogram som innefattar exotiska hovdjur och idisslare, även känt som kamelhälsovården.

Det behov av rådgivning som vi under tidigare år sett ute bland våra svenska besättningar har minskat och den veterinära kompetensen ute på fält har ökat vilket i sin tur medför att hälsoprogrammet tappat sin roll inom näringen.

För dig som varit kund hos oss innebär det att du fortsättningsvis får ringa din ordinarie besättningsveterinär om du ha frågor om djurens hälsa. Nyhetsbreven kommer att upphöra och du kommer inte kunna obducera utan kostnad utan får betala en självrisk på 600-700 kr/djur.

Observera att det frivilliga övervakningsprogrammet för Bovin tuberkulos (TB-programmet) hos alpacka inte påverkas av avvecklingen av kamelhälsovården utan kommer att fortsätta som tidigare.

Vi på Gård & Djurhälsan ber att få tacka för ett gott samarbete med alla er som vi kommit i kontakt med under åren som gått. Var rädda om er och era djur.

Har ni frågor om avvecklingen av programmet är ni välkomna att kontakta Anneli Larsson via mail: anneli.larsson@gardochdjurhalsan.se.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår