Nyhet

Obduktion av lantbrukets djur i Kristianstad stänger den 28 november

Verksamheten öppnar åter från den 2 december, då sker all obduktionsverksamhet i de nya lokalerna i Krutmöllan i Skåne. Möjligheten att transportera in djur privat kommer att begränsas till att gälla endast mindre djur.

Obduktionen i Kristianstad stänger den 28 november
Den 28 november går flyttlasset med all utrustning från obduktionslokalen i Kristianstad till den nya obduktionslokalen i Krutmöllan (Konvex) utanför Kävlinge i Skåne. Detta innebär att den sista obduktionen i Kristianstad kommer ske den 27 november. Därefter öppnar den nya lokalen i Krutmöllan den 2 december.

Den 2 december börjar vi obducera i Konvex lokaler i Krutmöllan
Måndagen den 2 december börjar vi obducera i den nya lokalen i Krutmöllan. Lokalen finns på Konvex område och invigdes med visning den 11 nov. Den huvudsakliga intransporten av djur för obduktion i Krutmöllan ska ske med Svensk Lantbrukstjänst. Önskar du få ett djur obducerat, anmäl omgående ditt djur för hämtning hos Svensk Lantbrukstjänst samt kontakta veterinär för remiss. Mindre djur kommer fortsättningsvis kunna lämnas in privat, se nedan.

Endast mindre djur kommer kunna transporteras in privat till Krutmöllan
Privat intransport av djur för obduktion kan endast ske av djur (max 50 kg) som inlämnaren själv kan lyfta från bil/släp in i en kylcontainer som står vid parkeringen vid Konvex. Privat inlämning av djur kommer vara öppen mellan 08.00 – 12.00 på vardagar. Obduktionspersonal måste alltid kontaktas på 044-10 05 59 eller 044-10 05 89, vid privat inlämning. För att få lämna in mindre djur privat, krävs att dessa är noggrant förpackade i dubbla kraftiga plastsäckar redan vid ankomst.  Kostnad för destruktionen tillkommer. Mer detaljerad information om denna inlämning kommer att finnas på vår hemsida.

Adress: Konvex, Krutmöllevägen 34-13, Kävlinge

Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig veterinär Ulrika Rockström på:
Ulrika.rockstrom@gardochdjurhalsan.se eller telefon: 070-524 37 90