2017-06-14

Colistinresistenta e.coli

Norska Bondebladet skriver att det för första gången är påvisat e.coli-resistenta bakterier mot antibiotikan colistin och det i importerade matvaror och hundfoder.

Bondebladet skriver vidare att colistin är en antibiotika som används till människor vid behandling av infektioner som är orsakade av multiresistenta mikrober. I motsats till många andra länder används inte colistin till att förebygga och behandla infektioner hos produktionsdjur i Norge. Avslutningsvis konstateras att den höga colistinförbrukningen i många länder troligen har bidragit till den globala spridningen av resistensbakterien.

De nya fynden har kommit fram genom Norges nationella övervakningsprogram NORM-VET som kartlägger antibiotikaresistens hos djur, i mat och i foder.

http://www.bondebladet.no/marked/fant-kolistinresistente-e-coli-i-importert-mat/

 

I Sverige används colistin för behandling av sjukdom hos gris, oftast avvänjningsdiarré. Preparatet är registrerat i FassVet och heter Colicol.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår