Best Practice

Projektet har till syfte att utveckla den inhemska produktionen av lammkött med hjälp av erfarenheter hos de bästa producenterna och rådgivare/forskare i Sverige och internationellt, att identifiera hur vi skall kunna producera lammkött mer effektivt och lönsamt knyta kontakter med producenter och forskare nationellt och internationellt. Projektet pågår just nu.

Eftersom Lammproduktion går till på så många olika sett beroende på vilka förutsättningar som finns på just den plats där produktionen är, så är det avgörande att få in erfarenheter från flera olika regioner. De regioner som jag söker kontakt och kunskap från är förutom från Sverige, UK (Skottland, Irland, England), Norge, Tyskland, Holland och Frankrike. En del länder och personer besöker jag andra blir det bara kontakt med via telefon och mail. Detta projekt får vi finansierat delvis från Köttföretagens branschpeng.

Känner du som lammproducent eller lammrådgivare att du vill vara med och dela med dig av dina erfarenheter till mig så ring mig gärna eller maila. Jag tar tacksamt emot all input jag kan få. Jag kommer kontakta flera producenter runt om i Sverige för att bli lite klokare så om jag plötsligt ringer så vet du vad jag är ute efter.

Projektledare: Theo den Braver.
Kontaktuppgifter: theo.denbraver@gardochdjurhalsan.se, 070-393 30 89

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår