Hälsovårdsprogram för kameldjur

Antalet gårdar som håller alpackor eller lamor har ökat under senare år och behovet av en samlad veterinärmedicinsk rådgivning i hälso- och smittskyddsfrågor har uppkommit. Gård & Djurhälsan bedriver sedan lång tid officiell hälsokontroll och hälsovård för landets gris-, nöt- och fårbesättningar.

Vi har erhållit medel från Jordbruksverket för att upprätta ett hälsoprogram och erbjuder dig härmed anslutning till vår nya gren av verksamheten: hälsovård för kameldjur. Tillsammans med den praktiserande veterinären kan vi hjälpa dig med hälsofrågor och rådgivning.

Det här ingår i hälsokontrollen:

  • Telefonrådgivning vid sjukdomsproblem
  • Rådgivning om parasiter/avmaskning samt rabatterade parasitundersökningar
  • Obduktioner utan kostnad (transport ombesörjs/bekostas av dig som djurägare)
  • Rådgivning i smittskyddsfrågor
  • Vid anslutning till Hälsovården för kameldjur erbjuds du under första året ett hälsovårdsbesök på gården till ett rabatterat fast pris (1.500 kr exkl.moms). Detta innebär att en veterinär från Hälsovården för kameldjur kommer ut till gården och tillsammans med djurägaren ser över och diskuterar lämpliga rutiner för tex parasitbekämpning, hullbedöming, vaccinering, vitamintillskott osv.
  • Alla medlemmar i Hälsovården för kameldjur kan dessutom när det är lämpligt beställa hälsovårdsbesök till faktisk kostnad, d.v.s. timfakturering och resekostnad.

Pris

Pris (under 10 vuxna djur) 2016: 700 kr/år exkl. moms
Pris (över 10 vuxna djur) 2016: 1.100 kr/år exkl. moms

Avgifterna bestäms av vår styrelse inför varje nytt år.

Anmälan

Intresseanmälan

Ansökningshandlingar: Förbindelse

Förbindelsen skickas till: Gård & Djurhälsan, Lena Hjorth,
Box 164, 245 22 Staffanstorp.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår